Close Menu
    What's Hot

    80’ler Nostaljisi: Artık Yapmadığımız Şeyler

    Haziran 1, 2025

    XRP Yatırım: Çinli Yapay Zeka Şirketi 300 Milyon Dolar

    Haziran 1, 2025

    Gizli İnsülin Hakkında Bilmeniz Gerekenler

    Haziran 1, 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Demos
    • Buy Now
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Kolay KolayKolay Kolay
    Subscribe
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yemek Tarifi
    • Rüya Tabirleri
    • Teknoloji
    • Kimdir
    • Seyahat
    Kolay KolayKolay Kolay
    Home»Yaşam»Boşanma Davası Nasıl Açılır? Dilekçe Örneği ve Dava Süreci
    Yaşam

    Boşanma Davası Nasıl Açılır? Dilekçe Örneği ve Dava Süreci

    Erdem CırıkBy Erdem CırıkEkim 6, 20191 Yorum3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Boşanma Avukatı
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Bir çok kişi aile içi geçimsizlik veya aldatma konularından dolayı hukuksal bir süreç başlatmak ve sonucunda boşanma işlemini gerçekleştirmek istiyor. Bundan dolayı bir çok sorununda cevaplarını İnternet’te aramaya başlıyorlar. Bizlerde boşanma davası nasıl açılır, dilekçe örneği, masrafları, nafaka, harç ve süreç hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Oldukça detaylı ve kolay bir biçimde anlattığımıza inanıyoruz.

    Bunun yanı sıra avukat ve uyap portal işlemleri kimin tarafından yapılıyor, harçların ve manevi tazminatın ne kadar olabileceğinin yanı sıra diğer sıkça sorulan soruların cevaplarını göreceğiz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan yazımıza geçelim.

    Boşanma Davasında Nafaka

    Yazının İçindekiler

    • Boşanma Davası Nasıl Açılır?
    • Boşanma Davasında Nafaka Nasıl Hesaplanır?
    • Boşanma Davasının Maliyeti Nedir? Dava Açma Ücreti Ne Kadar?
    • Boşanma Davası Dilekçe Örneği
    • Boşanma Davası Nedir? Süreci Ne Kadar Sürer?
    • Boşanma Davasında Manevi Tazminat

    Boşanma Davası Nasıl Açılır?

    Boşanma davası açmanız için ilk olarak bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Aynı yerleşim yerinde 6 aydır bulunmaktaysanız. İlk olarak o alandaki aile mahkemesinin kapısını çalmanız gerekiyor. Bu önemli bir kriter çünkü sadece yerleşim alanınızda bulunan mahkemelerden bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Diğer davalarda da bu işlem aynı bu şekilde işliyor. Gerekli merciler için size en yakın mahkemeye başvurmalısınız.

    Eğer bir protokol imzalayacaksanız bunu ilk olarak yapmanız gerekiyor. Bunun için bir avukattan yardım almalısınız. Eğer anlaşmalı ise bir çok adımı atlayacak ve en son karar aşamasına geleceksiniz. Bir çekişmeli dava gerçekleşecek ise sürecin biraz uzadığını söyleyebilirim. Dava açarken en önemli şey kanıt olmasıdır. Çekişmeli bir davada kanıt sunmaz iseniz reddedilme şansı oldukça fazla olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz, demeden geçmek istemiyorum.

    Boşanma Davası Nasıl Açılır?

    Boşanma Davasında Nafaka Nasıl Hesaplanır?

    Bir çok kadın boşanma davasında nafaka olayını oldukça çok araştırmaktadır. Bizlerde en güvenilir yerlerden bu hesaplamaları edindik ve sizlere sunuyoruz. Eğer davayı kazandıysanız maddi ve manevi olarak bir tazminat ve nafaka ödenmesi gerekiyorsa bunun hesaplanmasında bir çok adım göz önünde bulunduruluyor. İlk olarak karşı tarafın bunu karşılayıp karşılayamayacağıdır.

    Eğer bir mal varlığı var ise yarısı size geçecektir. Hüküm verilmişse sosyal ve ekonomik bir gelir araştılılması yapılması gerekmektedir. Bunu mahkeme yapmaktadır, yani davalı tarafın geliri ne kadar fazla ise bu kadar çok nafaka artacaktır. Bu bir orantı içinde yapılmaktadır. İki tarafında mağdur olmaması hedeflenmektedir diyebilirim. Eğer davacı evlenir ise nafaka ortadan kalkacak ve bir ücret ödenmemeye başlanacaktır.

    Boşanma Davasının Maliyeti Nedir? Dava Açma Ücreti Ne Kadar?

    Boşanma davasının maliyeti aslında bir çok kişi tarafından merak edilmektedir. Her davaya göre değişebildiği gibi 300 – 500 TL civarında bir harç ücreti ödenmektedir. Bu avukata değilde direkt olarak devlete ödenmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken olay aslında davanın ücretinin peşin olarak yatırılması olacaktır. Aksi takdirde işleme alınmamakta ve red yemektedir. Ücretler ve fiyatlar farklılık gösretebileceği gibi, ortalamadan az da olabilmektedir. Bunun için en doğru bilgiyi size mahkeme danışmanları verecektir.

    Boşanma Davası Dilekçe Örneği

    Boşanma davası dilekçe örneği için yazımızı inceleyebilirsiniz. Bunun için dava dilekçesini kendiniz hazırlamalısınız. Aşağıda belirteceğimiz örnek dilekçeye bakarak kendi bilgilerinizi ve gerekçelerinizi doldurmalısınız. Eğer hazırlayamıyorsanız, bilen bir kişiden yani avukattan yardım alabilirsiniz. Aşağıdaki formu incelediğimizde bir çok alan göreceksiniz. Burada gerekçeler ve kanıtlarınızı ekleyebilirsiniz. Kendinize göre doldurmanız gerekmektedir.

    Boşanma Dilekçesi Örneği

    Boşanma Davası Nedir? Süreci Ne Kadar Sürer?

    Boşanma davaları genellikle 3 – 5 ay sürebilmektedir, delil yetersizliği gibi durumlarda bu süre oldukça uzayabilmektedir. Uzlaşmalı yanı anlaşmalı davalarda protokol imzalanmaktadır. Bu davalar bir kaç hafta içerisinde hatta daha kısa sürede sonuçlanmaktadır. Eğer bir anlaşmazlık yaşarsanız ve itiraz ederseniz süre oldukça uzamaktadır. Çekişmeli süren davalarda 3 yıla kadar uzadığı örneklerle görünmektedir. Eğer tanıklarınız ve delilleriniz ne kadar sağlam olursa o kadar çok hızlı işlem görülmektedir.

    Boşanma Davasında Manevi Tazminat

    İki tarafında birbirinden tazminat isteyebileceği gibi, çeşitli kriterlerin de belirlenmesi gerekmektedir. Eğer bu kriterlere uymuyor ise itiraz edilmesi oldukça olası olacaktır. Yoksulluk nafakalarında nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz ve sorgulanmaz. Eğer karara bağlanmış ve hükmü verilmiş ise karşı taraf tazminat ödemeye bunun yanı sıra nafaka vermeye karar kılınabilmektedir. Bu sorunların yanı sıra velayet, nafaka, maddi ve manevi tazminat, mal paylaşımı gibi konular, bir boşanma avukatı aracılığı ile çözüme sunulmalıdır.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Erdem Cırık

    Related Posts

    80’ler Nostaljisi: Artık Yapmadığımız Şeyler

    Haziran 1, 2025

    İstanbul Saç Ekimi: En İyi 10 Merkez 2025 Listesi

    Mayıs 1, 2025

    Buz Yapma Makinesi: En İyi Tavsiyeler ve Markalar

    Nisan 11, 2025
    View 1 Comment

    1 Yorum

    1. Yusuf iri on Ekim 6, 2019 11:57 pm

      Ben 2005 te anlaşmalı bulgaristan uyruklu benden büyük biriyle evlendirim. Kadını dayım buldu oğlum sana bakar diye imza attırdı. Ben cahil olduğumdan dolayı bide dayım a olan saygim dan korkum dan evlendim. Kadın ilk hafta dan bulgaristana gitti. Benim maddi durumum olmadığın dan başvuru yapamadım. Engelli olduğum için çalışamıyorum soğuk aylarda fiziksel engel yok hastalığım var o yüzden dayım bulaştırdı beni. Şimdi de kadın gelmiyor. Dayım a söylüyorum tamam deyip oyalıyor beni internet üzerinden kendisini arıyor o da hep sallıyor gelmiyor lütfen bana yardımcı olun çok mağdur ettiler beni ne yapacağım bilmiyorum elimde adresi bile yok 😔 saygılarımla yusuf iri

      Reply
    Leave A Reply Cancel Reply

    İlginizi Çekebilir

    En Çok Tercih Edilen Dekoratif Banyo Raf Modelleri Nelerdir?

    Mayıs 18, 2022

    Ayak Mantarı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

    Mart 21, 2019

    Saç Uzatma Yöntemleri, En Hızlı Teknikler ve Yollar

    Şubat 8, 2019

    Gratis Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

    Temmuz 14, 2023

    2019 Trend Erkek Saç Modelleri ve İsimleri

    Mayıs 6, 2019

    © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Biyopedi.com

    Editors Picks
    Top Reviews
    Advertisement
    Demo
    Kolay Kolay
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest Vimeo YouTube
    • Home
    • Buy Now
    © 2025 Kolaykolay.com Tüm hakları saklıdır.Biyopedi.com.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.