İmar Barışı, yasa dışı olarak yapılan yapıların yasal hale getirilmesini amaçlayan bir yasal düzenlemedir. Bu yasal düzenleme, yapılan yapıların çevre ve estetik kurallara uygun hale getirilmesini, yapılan yapıların belediyeler tarafından tescil edilebilmesini ve bu yapıların tapuya geçirilebilmesini hedefler.
İmar Barışı, yasa dışı yapıların yasal hale getirilmesinin yanı sıra, yasa dışı yapıların yıkılmasını da önler ve böylece yasa dışı yapıların çevreye ve insan sağlığına olası zararlarını önler. Bu yasa, yasa dışı yapıların yasal hale getirilmesinin yanı sıra, yapılan yapıların çevre ve estetik kurallara uygun hale getirilmesine de yardımcı olur. Bu sayede, yapılan yapıların belediyeler tarafından tescil edilebilir ve tapuya geçirilebilir hale gelir.
Bir çok kişi İmar Barışı, Affı İçin Kullanılabilecek Vekaletname Örneğini aramaya başladı, bizler de bir taslak hazırlamak istedik. Lütfen kullanmadan önce incelikle gözden geçirerek ve avukata danışarak kullanınız, aksi takdirde bir sorumluluk kabul etmeyeceğimizi önemle belirtiriz.
Yazının İçindekiler
İmar Barışı, Affı İçin Kullanılabilecek Vekaletname Örneği
Bu vekaletname, sahibi olduğu[muz] ……….. ili …….. İlçesi, …….. Mahallesi sınırları içerisinde bulunan …………Ada ……… parsel için yapı kayıt belgesi ve imar barışı işlemlerinin yapılmasına, cins değişikliği yapılmasına, tapu müdürlüğü, kadastro müdürlüğü, belediye, çevre şehircilik bakanlığı ve bağlı birimler, lisanslı harita kadastro bürolarından gerekli işlemlerin yapılmasına, müracaat etmeye, imzaya, sözleşmeler yapmaya, kat mülkiyeti/kat irtifakı tesis etmeye, mevcut kat mülkiyetini/kat irtifakını terkin etmeye ve yeniden tesis etmeye, mimari proje tashih-tadil etmeye, yeniden bağımsız bölüm oluşturmaya, bağımsız bölüm numaralarını değiştirmeye, bağımsız bölümlerin niteliklerini değiştirmeye, bağımsız bölümleri hisse ve paylarını ayırmaya, liste beyanı yapmaya, hisse ve paylarını değiştirmeye, projeyi çizmeye/çizdirmeye, yönetim planı yapmaya ve imzalamaya, parseller için irtifak hakkı tesis etmeye/terkin etmeye, muvafakat etmeye, kadastro müdürlüğü, tapu müdürlüğü, belediyeler, lisanslı harita kadastro mühendislik bürosu, özel harita mühendislik bürosu ve diğer resmi kurumlara parsellerle ilgili müracaatlarda bulunmaya, muvafakat etmeye, evrakları alıp-vermeye, tahakkuk edecek harç ve ücretleri ödemeye, fazla ödenenleri geri almaya, emlak beyanı vermeye, ilgili belediye ve kurumlarda terk yazıları için gerekli evrak işlemlerini yapmaya, her türlü idari ve teknik düzeltmeleri yaptırmaya, tapu veya tapu tescil belgesi almaya, ilgili belediye ve kurumlardan numarataj almaya, düzelttirmeye, bu yetkiler için başkalarını da tevkil teşrik ve vekalet vermeye yetkili olduğunu beyan ederim.
Bu vekaletname, 7143 sayılı yasa hükümleri ve 3194 sayılı yasa hükümleri ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak verilmiştir.
Bu vekaletname, …… yıl …… ay …… gün tarihinde yapılmıştır ve …… yıl …… ay …… güne kadar geçerlidir.